söndag 26 februari 2012

Måndag 27 februari. Förmiddag.

Frulle i Wellington
Nu lämnar vi underbara lake Taupo. I två nätter har vi stått på en "free camping area" som heter Reids Farm. Jättebra har det varit med en hel del andra campare av mer ungdomlig sort än oss. När vi kom fram till Tapou i fredags så var det första vi stötte på en minigolf bana. Barnen och maken spelade, jag åkte och handlade. Det var jättefina banor alldeles vid sjön. Och det regnade inte och det var inte mulet! Vi satt utanför husbilen och åt grillad kyckling och olika sallader. Barnen åt pasta.
L svingar klubban

Middag vid Reids Farm
Till söndag morgon, dvs i går, hade vi bokat in en kajaktur. N ville absolut inte, A ville inte absolut inte, L ville jättegärna. Bådade inte så gott. A fick en egen kajak. N vägrade att ha en egen kajak trots att han blev erbjuden att bli dragen och omhändertagen av guiden. Vi kom ut på Waikato river. Det var underbart. Vi paddlade medströms där det var jättelugnt och fint. Vattnet var alldeles klart och det gick att se botten fastän det var ganska djupt. A blev trött i armarna och blev bogserad av guiden. L blev dyblöt för han hade vattenkrig med guiden. N ångrade att han inte hade tagit en egen kajak. Han blev helt såld. Han har tjatat om en en kajak sedan dess. och vill absolut paddla i dag igen.
Vi paddlade förbi ett ställe där de hoppade bungyjump. Det tänker jag INTE göra. Fy sjutton vad högt. Och vilket vrål det kom från de som hoppade.
Framåt slutet av turen kom det varmvatten ut i  älven från varma källor. Hur skönt som helst att sitta i varmvattnet och och sedan gå lite längre ut och svalka sig.
Vi fixade det!
På eftermiddagen åkte vi en bit utanför Tapuo och åkte fyrhjuling. Där blev L helt såld. Han har tjatat om att åka tillbaks dit. Det var verkligen jättekul. De hade gjort i ordning vägar i skogen där man kunde åka. N fick åka med en av guiderna och var nöjd med det. A hade lite otur och hamnade bakom ett gäng japaner som körde hur sakta som helst. Hon tyckte inte att det var jättekul att åka pga av det.


Sen eftermiddag blev det en promenad genom ett geothermiskt område - kan det heta så?  (Väldigt tjusigt ord iallafall...) Det bubblade, rökte och luktade. Fascinerande att det kan vara så. Avslutade dagen med att titta på Huka falls, ett vattenfall längs Waikato river.
Varma källor

Huka Falls
Barnen avslutade dagen med att bada i sjön. 20 grader och mulet och blåsigt. Men det gjorde inget. De fick ju bada!
Kvällsbad i Lake Taupo

I Nya Zealand har man som mål att expandera jordbruket med 10% varje år. De är inte subventionerade med pengastöd som vi i sverige är. MEN de har ändå upbackning av regeringen om att expandera jordbruket. Vilket man inte kan säga direkt i Sverige där man inte får särskilt mycket uppbackning alls.
Vi har funderat på hur det kan gå ihop. Markmängden måste ju ändå vara densamma. Men det är så att de bryter mycket mark. De hugger ner en hel del skog för att få nya åkrar.

Snart är vi framme i Rotorua. Jag gissar att det blir en hel del Maori kultur i dag.













1 kommentar:

  1. Vad mysigt och härligt ni verkar ha det! Blir så glad varje dag när jag läser vad ni gör och hur ni har det. I dag är det faktiskt -9 här... Så jag är avis på er värme. Krama alla dina fina! Puss

    SvaraRadera