torsdag 1 mars 2012

1 Mars

Sitter på en parkeringsplats i Whangamata. Vi gillar ju parkeringsplatser i den här familjen. Vi hoppas att vi inte blir bortjagade härifrån utan att´vi kan sova här. Det är helt ok att inte sova på camping. Vi står med utsikt över havet. Fast utsikt kan man väl inte prata om. Det är kolsvart ute. Gatlyktorna är på men vi ser inget ut mot vattnet. Men vi hör havet.

I dag har det blåst som attan. Skönt att vi inte planerat en stranddag. Vi började dan på stranden i Mount Manganui i allafall . De äldsta herrarna hyrde varsin surfbräda. Han de hyrde brädan av sa att det var svårsurfat i dag. Det blåste för mycket nära stranden, det var tydligen bättre om det blåste 2 km från stranden.Men de kämpade på och båda kom upp iallafall någon gång. Men det var svårare i dag än i går sa L. Vi andra badade och plockade musselskal. Det är nog runt 20 grader i vattnet, kanske lite varmare för det är uthärdligt!

Herrarna


Familjen

Sen var det dags för makens jobb. Tömma bajslådan, avfallsvattnet och fylla på nytt vatten. Det gillar inte jag. Inte han heller förresten. Men om det skulle vara mitt jobb skulle INGEN få använda toan.
Det är lite problematiskt i bland att hitta tömningsstationerna. I dag tog det en timme att hitta en och sen fick vi vänta på var tur. Sen var vi på väg igen!

Dagens nästa aktivitet:


The Shire


Mina hobbitar

Jag har sett filmerna. För länge sedan. L såg de igen i julas. Jag kommer inte i håg allt men en del. Han kommer i håg betydligt mer. Han tyckte det var riktigt häftigt att komma dit. Vi andra tyckte också det var bra. För eventuellt oinvigda så handlar det om "Sagan om Ringen". Det var guidad tur ut till spelplatsen. Nogranna instruktioner om att bara titta inte röra. De avslutade den senaste inspelningen i oktober / november någongång.

Ska man åka till Nya Zealand så kan jag tänka mig att det här är bra årstid att åka. Det är lika mycket sommar som i december och januari. En stor fördel med att åka nu är att det är lite folk överallt. Vi har kunnat boka allt vi velat göra i det klockslag vi velat göra det. Det är nästan tomt på stränderna och trafiken är ganska lugn. Och hittils har det inte varit några problem att campa på parkeringsplatser.

Det är sista dagen med bara familjen i dag. I morgon drar vi till Auckland och Carol och Keith. Bara några dagar kvar nu. På onsdag drar vi hem. På torsdag kommer vi hem.

På kvällarna, oftast alldeleles försent, bäddar vi ner sätena. I går kväll och i kväll var vi skapligt i tid. I går kom vi isäng efter att vi efter surfinstruktörens rekommendationer varit på stället där de har NZ godaste hamburgare, "Burger fuel". Det stämde, de var himmelska! I kväll kom vi i säng efter att ha hämtat mat på take away. Jaa, det blev hamburgare i kväll också. Hmm, dieten är inte helt varierad på den här resan. Men vad gör man? Barnen måste ha något i sig. Humöret droppar snabbt som attan när vi drar ut för mycket på tiden med måltiderna.

Så här kan det se ut "hemma hos oss"

A skriver dagbok

N och maken slappar

L i sitt sovrum
 Nu är det dags att sova igen. I morgon tar vi lite sovmorgon. Vi har inte klockan på ringning förräns kvart i nio! I morse var det halv åtta. Det tar oss nästan 1½ timme innan vi är i ordning på morgonen och innan vi kan dra i väg. Men som sagt. Dags att sova! Natti, natti!











2 kommentarer:

  1. Sov sött mina fina! Här är det +3, lite regn och nästan hela arbetsdagen kvar! ...och öppna tårkanaler när jag läser ; )
    Kram

    SvaraRadera
  2. Som sagt, vilken fantastisk resa!
    En tanke slog mig nyss - är det inte vänstertrafik på Nya Zeeland?
    Känns det inte alldeles bakvänt att köra då?
    (Du kanske har bloggat om detta, men i så fall har jag missat det.)

    SvaraRadera