måndag 19 november 2012

Släppa tag

Utvecklingsamtal med yngsta sonen och hans lärare. När äldsta sonen gick i 3an och vi hade samtal med honom och hans lärare så tyckte vi att han var så stor. Nästan vuxen. N, den yngsta, han är fortfarande en lill-unge. Jag är en mor som har svårt att släppa taget.

Har druckit två muggar glögg och ätit 10 pepparkakor med ädelost. Mums. Men dåligt med plats för maten. Fick lite julstämning dock. Dagens meny är lax, potatismos med palsternacka och hollandaise sås. Sämre kan man äta en sketen måndag. Alltså... mer än så här händer det inte på en ledig måndag. Fika, funderingar på vad vi ska äta, träna, promenad och lite plugg, ja det var den dagen det.

Några funderingar runt hälsa har jag. Det är egentligen en av kursledarna som fört över funderingen så jag har anammat den: Varför ser det ut som att tonårs-flickor mår sämre än tonårs-pojkar? Är det för att frågeformulären är mer riktade mot flickors hälsa än pojkars? Mäter de flickors upplevelse hälsa mer än vad de mäter pojkars hälsa? Eller är det så att pojkar mår bättre än flickor? Ja, sånt kan man fundera på om man vill och är intresserad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar